Bertus en Annie Bolhuis met burgemeester Marcel Thijsen. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)
Bertus en Annie Bolhuis met burgemeester Marcel Thijsen. (foto Persbureau Drenthe/Herman van Oost)

Bertus en Annie Bolhuis uit Vries vieren diamanten huwelijk

Algemeen

VRIES - Bertus Bolhuis en Annie Bolhuis-Brink uit Vries zijn vandaag 60 jaar getrouwd.

Bertus Bolhuis is op 26 september 1937 geboren in Adorp. Na de opleiding meubelmaken aan de LTS is hij gaan werken bij Albert Hahn Piano’s in Groningen. Daar heeft hij zich verder ontwikkeld tot pianostemmer/technicus. Annie Brink zag als helft van een tweeling het levenslicht op 7 september 1938 in Holwierde. Na de huishoudschool is ze gaan werken in de huishouding en op een naaiatelier.

Bertus en Annie hebben elkaar in 1957 leren kennen via de broer van Annie, die een dienstmaatje was van Bertus. Hun eerste ontmoeting was bij de Martinitoren in Groningen. Op 19 oktober 1962 zijn ze getrouwd in het gemeentehuis in Bierum. Het echtpaar heeft drie kinderen, vijf kleinkinderen en één achterkleinkind gekregen. Na wat omzwervingen door de drie noordelijke provincies zijn Bertus en Annie uiteindelijk in Vries gaan wonen. Hier namen ze beiden deel aan het verenigingsleven.

Bertus was lang verbonden aan de Harmonie Vries, waar hij niet alleen een instrument bespeelde maar ook leerlingen opleidde en in verschillende commissies zat. Vanwege zijn verdiensten is hij benoemd tot erelid. Dat is hij ook van Tafeltennisvereniging Vries, waar hij recreatief tafeltenniste en een bestuurlijke functie had. Daarnaast is Bertus medeoprichter van de buurtvereniging De Noabers (Boermarke, Bannerschulte en Volmachten).

Annie zong jarenlang bij zangvereniging Animato. Nadat Animato werd opgeheven, zong ze verder bij het Vrouwenkoor Vries. Ook was ze jarenlang lid van de plattelandsvrouwen. Hier heeft ze ook geregeld meegezongen met het koor. Annie heeft nog een tijdje in de kledingcommissie van de Harmonie Vries gezeten. Samen met een aantal andere dames naaide ze kleding voor de majorettes en de drumband.

Bertus en Annie Bolhuis hebben hun 60-jarig huwelijk in september al gevierd met familie. Vandaag kwam burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo het diamanten echtpaar feliciteren.