Jan en Chris Sloot samen met loco-burgemeester Hans de Graaf (foto Herman van Oost).
Jan en Chris Sloot samen met loco-burgemeester Hans de Graaf (foto Herman van Oost).

Jan en Chris Sloot uit Eelde vieren briljanten huwelijksfeest

Algemeen

EELDE - Jan en Chris Sloot uit Eelde waren afgelopen vrijdag 65 jaar getrouwd. Namens de gemeente Tynaarlo kwam loco-burgemeester Hans de Graaf het briljanten echtpaar feliciteren.

Er was koffie met gebak voor de loco-burgemeester die samen met het briljanten paar terugblikte. Dat leidde tot heel wat nostalgie, waarbij veel verhalen van vroeger de revue passeerden. De Graaf beluisterde het allemaal met aandacht en was duidelijk geboeid. 

Jan Sloot (87) en Chris Smit (86) leerden elkaar kennen tijdens de dansles in Groningen. Op 12 augustus 1957 traden zij in het huwelijk. Hoewel Jan Sloot eerst naar de zeevaartschool ging en Chris Smit de kappersopleiding volgde, verliep hun werkzame leven heel anders: samen kwamen zij te werken in de slagerij van de ouders van de heer Sloot in de stad Groningen. Later nam het echtpaar de zaak over. 

Eelde

In 1979 verhuisden Jan en Chris Sloot naar Paterswolde. Momenteel zijn zij woonachtig in Eelde. Het echtpaar kreeg drie kinderen: twee dochters en een zoon. Ze hebben ook vijf kleinzoons. Helaas is één van de dochters van het echtpaar vroegtijdig overleden. Daarnaast heeft hun zoon een ernstig ongeluk gehad, waaraan hij blijvend letsel heeft overgehouden. Ondanks dit verdriet laten Jan en Chris Sloot weten nog volop van het leven te genieten. Ze hopen nog een tijd van hun kinderen en kleinkinderen te kunnen genieten.

Jan en Chris Sloot vierden hun briljanten huwelijk samen met familie.