De turnsters van TurnGroep Noord die afgelopen weekend deelnamen aan het turnevenement in Eelde.
De turnsters van TurnGroep Noord die afgelopen weekend deelnamen aan het turnevenement in Eelde.

Succesvol turnweekend in sporthal Groote Veen in Eelde

Algemeen

EELDE - TurnGroep Noord heeft in samenwerking met de KNGU een succesvol turnweekend georganiseerd in sporthal Groote Veen in Eelde. Turnsters uit de drie noordelijke provincies reisden af naar Eelde om hun eerste wedstrijd van het seizoen te turnen. 

Op zaterdag werd het wedstrijdweekend geopend met de teamwedstrijd. Namens TurnGroep Noord kwamen er twee teams op de turnvloer. Team Vries - bestaande uit turnsters van TurnGroep Noord, VAKO en SUIZ - eindigde heel knap op een tweede plek. Ilaine van Dijk eindigde individueel zelfs als eerste. Het team TurnGroep Noord 1 kreeg ook de zilveren medaille omgehangen. Heel knap, want ze waren de jongste deelneemsters in het veld.

Op zondag was de individuele meerkamp. De vier Middenbouw 3-turnsters van TurnGroep Noord turnden een prima wedstrijd, met hier en daar nog wat verbeterpuntjes. Drie turnsters eindigde in de top 10. Vesper Cnubben eindigde net naast het podium op de vierde plek. Carlijn Niemeijer turnde naar de zesde plaats. Isanoa Pentury behaalde de negende plek en Lotus Sie werd dertiende.

De Junior D-turnsters Isa Vaes en Lieke Oosting kwamen in de laatste wedstrijd van het weekend in actie. Isa turnde een stabiele wedstrijd en eindigde knap op een vijfde plaats. Lieke is op de weg terug en wist mede door een erg knappe brugoefening een achttiende plek te halen.

Zonder de medewerking van veel vrijwilligers is het niet mogelijk om een evenement als dit te kunnen organiseren. Leden, ouders en zelfs oud-leden van TurnGroep Noord hebben zich ingezet om dit weekend tot een groot succes te maken. Er moesten vele taken verricht worden. De sporthal moest omgebouwd worden van sporthal naar turnzaal en weer andersom. De juryleden moesten verzorgd worden, de infostand en de kassa moesten bemand worden. De TGN-turnsters die geen wedstrijd hadden werden ingezet als jurymeisjes. TurnGroep Noord kijkt terug op een fantastisch turnweekend.