Geparkeerde auto's langs de Kerkstraat in Zuidlaren.
Geparkeerde auto's langs de Kerkstraat in Zuidlaren.

Geen onderzoek naar blauwe zone in centrum Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - De gemeente Tynaarlo gaat voorlopig geen onderzoek doen naar het invoeren van een blauwe zone in een deel van het centrum van Zuidlaren. Dat laat het college van B en W weten in een brief aan de gemeenteraad.

Eerder dit jaar kwam de parkeerproblematiek in de De Millystraat, Kerkbrink en Kerkstraat aan de orde in de gemeenteraad. Er werden onder meer vragen gesteld over de mogelijkheden van een onderzoek naar het invoeren van een blauwe zone in dit deel van het centrum van Zuidlaren. Het college van B en W zegde toe met een voorstel te zullen komen, in de veronderstelling dat de kosten van een dergelijk onderzoek ongeveer 8000 euro zouden bedragen. Na ontvangst van een aantal offertes blijken de kosten echter vele malen hoger te zijn: de goedkoopste offerte voor een volledig onderzoek bedraagt 57.500 euro.

Het college van B en W vindt een dergelijke investering niet verantwoord. Ten eerste omdat slechts een klein deel van het centrum van Zuidlaren wordt betrokken bij het onderzoek. Bovendien wijst het college op het centrumplan voor Zuidlaren, dat volop in ontwikkeling is. In dit plan wordt ruim aandacht besteed aan parkeren en parkeerproblematiek. Door meer parkeerruimte te creëren op het terrein van de voormalige Prins Bernhardhoeve wordt de parkeerproblematiek mogelijk opgelost, zo stelt het college. ,,Wij geven de voorkeur aan een integraal onderzoek voor het hele centrum van Zuidlaren. Het instellen van een blauwe zone kan dan een van de onderzoeksvragen zijn.”