Afbeelding

Meer inwoners Tynaarlo in aanmerking voor energietoeslag

Algemeen

TYNAARLO - Meer inwoners van de gemeente Tynaarlo komen in aanmerking voor energietoeslag. De gemeente verhoogt de inkomensgrens voor de aanvraag van energietoeslag naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

Dit betekent dat een grotere groep inwoners nu gebruik kan maken van deze steunmaatregel. Zij komen in aanmerking voor de eenmalige toeslag van 1300 euro. De gemeente maakt zich zorgen over de maatschappelijke effecten van de hoog oplopende kosten voor energie en wil op deze manier meer inwoners financieel tegemoet komen.

Werkplein Drentsche Aa (WPDA) keert de eenmalige energietoeslag uit. Inwoners kunnen tussen 5 december en 31 december 2022 via de website van Werkplein Drentsche Aa (www.wpda.nl) een aanvraag indienen. Als er vragen zijn over de toeslag, dan kunnen inwoners op werkdagen telefonisch contact opnemen met Werkplein Drentsche Aa via 0592-391600.

Door de hoog oplopende energiekosten en de inflatie komen steeds meer mensen in financiële moeilijkheden. Daarom is het bestaande loket Eerste Hulp Bij Geldzaken (EHBG) onlangs uitgebreid. Op deze website staan alle financiële regelingen, toeslagen en praktische tips om meer grip te krijgen op geldzaken. Ook kunnen inwoners van de gemeente Tynaarlo direct contact opnemen voor hulp. Het loket is te vinden op tynaarlo.nl/ehbg.