De turnsters van TurnGroep Noord die deelnamen aan de wedstrijd in Assen.
De turnsters van TurnGroep Noord die deelnamen aan de wedstrijd in Assen.

Mooie resultaten voor TurnGroep Noord in Assen

Algemeen

ASSEN - In de Pittelohal in Assen werd afgelopen weekend de tweede plaatsingswedstrijd gehouden voor de Middenbouw 3- en D-turnsters van het district Groningen, Friesland en Drenthe. Tijdens deze wedstrijd konden de turnsters zich plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Tevens waren dit de provinciale kampioenschappen. Namens TurnGroep Noord uit Vries deden verschillende turnsters mee.

Zaterdag waren de teamwedstrijden. De Middenbouw 3-turnsters beten het spits af. Samen met de VAKO-turnsters Vayen van Dijk en Celeste Stevens en Suiz-turnster Hiske Doesburg vormden Felice Richelle en Liva Niemeijer het Vries-team. Helaas moest Ilaine van Dijk wegens een blessure afhaken. Dit topteam eindigde knap op een derde plek. Felice werd tweede van Drenthe en Liva derde.

In de tweede wedstrijd kwamen de D-turnsters Isa Vaes, Lieke Oosting, Isanoa Pentury, Lotus Sie, Carlijn Niemeijer en Vesper Cnubben op de turnvloer. Ze turnden als team een heel knappe wedstrijd met vele hoogstandjes. Ze mochten dan ook als team de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Op de tweede dag was de individuele meerkamp voor de jeugd en junior D-turnsters. Isanoa mag zich Drents kampioen noemen na een foutloze wedstrijd. Carlijn stond net naast het podium met een vierde plek. Vesper werd vijfde en Lotus zevende. Isanoa werd tevens derde in het district Groningen, Friesland en Drenthe. Bij de junioren verliep de wedstrijd voor Isa en Lieke minder goed. Isa moest zich helaas ziek afmelden. Lieke blesseerde zich een dag eerder, waardoor ze alleen brug kon turnen.

De volgende wedstrijd voor deze turnsters is in januari in Nieuwehorne.