Harm en Hillie Pepping op hun balkon met burgemeester Marcel Thijsen. (foto Persbureau Drenthe)
Harm en Hillie Pepping op hun balkon met burgemeester Marcel Thijsen. (foto Persbureau Drenthe)

Harm en Hillie Pepping uit Eelde vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

EELDE - Harm en Hillie Pepping uit Eelde zijn vandaag 60 jaar getrouwd.

Harm en Hillie zijn allebei opgegroeid in Gasselte, waar ze op zestienjarige leeftijd verkering kregen. Op 21 december 1962 traden ze in het huwelijk. Nadat Harm een aantal jaren bij zijn vader in het bedrijf had gewerkt en Hillie bij dat van haar ouders, besloten ze in 1971 naar Eelde te verhuizen. Ze zijn als echtpaar gaan werken op de Land- en Tuinbouwschool (nu AOC Terra). Harm als conciërge, Hillie was verantwoordelijk voor het beheer van de kantine. In de beginjaren maakten ze ook de school ’s avonds nog schoon.

Beiden hebben goede herinneringen aan het werken op de school. Het begeleiden van vele schoolreizen naar Londen is een van de hoogtepunten. Daarnaast waren er mooie reizen met de collega’s van de Land- en Tuinbouwschool naar bijvoorbeeld Moskou, Wenen en Tunesië. Een ander hoogtepunt was het bezoek van koningin Beatrix aan de school.

Maar ook de tijd dat de school diende als crisis- en coördinatiecentrum voor het corsobestuur roept warme herinneringen op. De wijken kwamen dan met allerlei vragen naar het centrum. Daarnaast verzorgden ze de vele lunchpakketten voor onder meer de politiemensen en andere vrijwilligers. De gezelligheid en saamhorigheid is wat Harm en Hillie erg gewaardeerd hebben in die tijd.

Al geruime tijd zijn ze met pensioen. Maar zelfs nu komen ze nog regelmatig oud-leerlingen tegen die Harm roemen om zijn duidelijke maar rechtvaardige manier van orde houden in de school.

Samen kregen Harm en Hillie Pepping twee zonen (Koen en Dries), vijf kleinkinderen en twee bonus-kleinkinderen die inmiddels allemaal volwassen zijn. De kinderen wonen allebei nu weer in de gemeente, nadat ze vele jaren ‘over ver’ woonden. In die tijd gingen Harm en Hillie regelmatig uit logeren bij de kinderen om de kleinkinderen te zien en de drukke gezinnen wat te ontlasten.

Trots zijn ze op hun kinderen. Koen is als leraar verbonden aan het Dr. Nassau College in Assen, Dries runt als ondernemer twee supermarkten. Harm loopt graag rond in de supermarkt van zoon Dries om te kijken hoe het gaat.

Harm was vanaf de oprichting tot de opheffing lid van het Eelder Shantykoor. Hij genoot van de repetities, optredens, humor en kameraadschap. Voor hem was het dan destijds ook een teleurstelling dat het koor werd opgeheven. Na zijn pensionering is Harm jarenlang vrijwilliger geweest bij de Belbus en bracht hij maaltijden rond voor ouderen.

Hillie heeft veel plezier gehad bij het koor van de plattelandsvrouwen, ging jarenlang elke week fietsen met haar fietsvriendinnen, leest graag en is al vele jaren lid van de Vrouwen van Nu.

Na ongeveer 45 jaar aan de Schultenweg in Eelde te hebben gewoond, zijn Harm en Hillie Pepping in 2017 verhuisd naar de Mozartweg. Met een prachtig uitzicht over de vijver genieten ze van elkaar en van hun gezin. Ze kunnen genieten van uitstapjes naar concerten van de koren onder leiding van kleinzoon Mark, van samen op pad naar de stad, een visje eten in Lauwersoog of zomaar een stukje rijden.

Burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo kwam Harm en Hillie Pepping vanochtend feliciteren met hun diamanten huwelijk.