Het team van TurnGroep Noord dat in februari mag deelnemen aan de landelijke halve finale.
Het team van TurnGroep Noord dat in februari mag deelnemen aan de landelijke halve finale.

Turnsters TurnGroep Noord naar landelijke halve finale

Algemeen

VRIES - Zes turnsters van TurnGroep Noord uit Vries hebben zich afgelopen weekend geplaatst voor de landelijke halve finale.

Afgelopen weekend waren er weer turnwedstrijden op zowel regionaal als op landelijk niveau. Turnsters van TurnGroep Noord reisden af naar Nieuwehorne en Vianen om hun wedstrijden te turnen.

In de vroege ochtend kwam het Middenbouw 3-team in actie in het Friese Nieuwehorne. Het team bestond uit de TurnGroep Noord-turnsters Ilaine van Dijk, Liva Niemeijer en Felice Richelle, VAKO-turnster Vayen van Dijk en Suiz-turnster Hiske Doesburg. Het team eindigde op een keurige vierde plek.

In de middag turnde het D-team van TurnGroep Noord haar derde wedstrijd. Het bestaat uit Vesper Cnubben, Carlijn Niemeijer, Isanoa Pentury, Lotus Sie, Lieke Oosting en Isa Vaes. Zij turnden een prima wedstrijd en eindigden op de tweede plaats. Tevens plaatsten zij zich door de resultaten van de afgelopen drie wedstrijden voor de landelijke halve finale. Een knap resultaat, aangezien het team een van de jongste uit het deelnemersveld was.

Yuna Hendriks (senior C) en Lisette Hof (senior B), trainster van TurnGroep Noord, reisden af naar Vianen voor hun tweede landelijke plaatsingswedstrijd. Ondanks drie vallen van de balk eindigde Yuna op een keurige tiende plek. Lisette eindigde op de zevende plaats.

Zondag was de individuele meerkamp. De vier D-turnsters Vesper Cnubben, Carlijn Niemeijer, Isanoa Pentury en Lotus Sie turnden een wedstrijd met veel hoogtepunten. Door de goede resultaten van de drie wedstrijden hebben zij zich alle vier geplaatst voor de landelijke halve finale! Lieke Oosting (junior D) is hard bezig om terug te komen en turnde een wedstrijd waar ze dik tevreden over kan zijn.

De landelijke halve finales vinden plaats in februari. Volgend weekend komen de Middenbouw 3- en de E-turnsters in actie in Tweede Exloërmond.