Leden van Waterscouting Nicolaasgroep genieten van het stamppotbuffet. (foto Waterscouting Nicolaasgroep)
Leden van Waterscouting Nicolaasgroep genieten van het stamppotbuffet. (foto Waterscouting Nicolaasgroep)

Waterscouts luiden het nieuwe jaar in met zelfgemaakte stamppot

Algemeen

MIDLAREN - De leden van Waterscouting Nicolaasgroep uit Midlaren hebben afgelopen zaterdag gezamenlijk het nieuwe jaar ingeluid. Zo hebben de scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar gezamenlijk voor de hele groep een stamppotbuffet klaargemaakt.

Voordat het eten werd opgediend kregen alle leden, ouders, broertjes en zusjes te zien wat er het afgelopen jaar allemaal is gedaan door de leden en werden de plannen voor komend jaar onthuld. Het grootste waterkamp van Europa waar de scouts en wilde vaart (16 tot en met 18 jaar) heen zijn geweest was voor velen het hoogtepunt van het jaar, samen met de viering van het 85-jarig bestaan. Er is ook nog een nieuw lid bij de vereniging geïnstalleerd.

Daarna was het tijd voor het buffet. De ouders, broertjes en zusjes waren verbaasd toen ze hoorden dat hun eigen familieleden het eten hadden bereid. ,,Ik dacht dat mijn kind alleen patat kon maken”, zei een van de moeders vol verbazing. Nadat het eten op was en de jeugdleden met hun ouders naar huis zijn gegaan, hebben de volwassen leden nog een feestje gevierd en lekker bij het kampvuur nagepraat over het afgelopen jaar.

Waterscouting Nicolaasgroep is, zoals de naam al zegt, scouting op het water. De leden van deze scoutingvereniging gaan in de zomer elke week zeilen en proberen spelenderwijs steeds beter te worden op het water. De dolfijnen zijn de jongste groep; deze kinderen leren spelenderwijs in kleine optimisten varen en doen veel spellen om elkaar goed te leren kennen. De leden gaan vanaf hun elfde naar de zeeverkenners, daar gaan ze met lelievletten varen en leren ze hoe ze deze boten zelf kunnen onderhouden. Zodra leden 15 zijn, gaan ze door naar de wilde vaart. Deze leden maken zelf hun programma en organiseren zelf hun activiteiten. De Nicolaasgroep heeft nog plaats voor enkele leden. Voor meer informatie kan men terecht op nicolaasgroep.nl.