Burgemeester Thijsen kwam het jubilerende echtpaar en hun dochters feliciteren. (foto: Herman van Oost)
Burgemeester Thijsen kwam het jubilerende echtpaar en hun dochters feliciteren. (foto: Herman van Oost)

Jan en Ina Sterenberg vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

ZUIDLAREN - De 85-jarige Jan Sterenberg en zijn 84-jarige vrouw Ina Eggens uit Zuidlaren hebben maandag een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren dus hun diamanten huwelijk. 

Jan is geboren in Uithuizermeeden, Ina komt ter wereld in Amsterdam. Na een omzwerving door het Groninger land komt ze in 1955 in Uithuizermeeden terecht, waar ze Jan tegen het lijf loopt. In 1958 zijn ze verloofd, in 1963 wordt er getrouwd en gaat het kersverse echtpaar in Uithuizermeeden wonen.

Jan was werkzaam in de kruideniersbranche. Ze woonden twee jaar in Appingedam boven de supermarkt waar Jan bedrijfsleider was. In 1976 werd er verhuisd naar Zeijen, waar Jan aan het werk kwam. Daarna heeft hij nog een poos op een grote rijdende winkelwagen gereden, waarvoor hij zijn groot rijbewijs moest halen. Uit hun huwelijk werden twee dochters geboren. Na verloop van tijd kregen zij verkering en werd de familie uitgebreid met twee kleindochters en twee kleinzoons, waarmee het altijd feest was als opa en oma mochten oppassen.

Jan heeft naast zijn werk veel voor de EHBO gedaan en Ina deed de administratie van het kerkblad in Vries. Samen hebben ze ook veel gedaan voor de minima door het inzamelen van kleding en speelgoed. De pakketten met kleding werden zelfs naar India verzonden. Verder beleefde ze veel plezier aan hun caravan en ook de tuin en de vogels behoorden tot hun hobby’s. Jan heeft vogels in de volière gehad waarmee hij prijzen verdiende op verschillende tentoonstellingen. Verder zijn ze samen twintig jaar vrijwilliger geweest in Nieuw Graswijk in Assen.

Het echtpaar heeft vanmiddag bezoek gehad van burgemeester Marcel Thijsen, die het paar namens de gemeente Tynaarlo heeft gefeliciteerd.