De leerlingen van IKC Schuilingsoord in Zuidlaren begraven de schatkist met daarin wensen voor hun droomschool. (eigen foto)
De leerlingen van IKC Schuilingsoord in Zuidlaren begraven de schatkist met daarin wensen voor hun droomschool. (eigen foto)

Leerlingen IKC Schuilingsoord begraven schatkist bij start nieuwbouw

Algemeen

ZUIDLAREN - Met een feestelijke handeling is dinsdagmiddag het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe schoolgebouw van IKC Schuilingsoord in Zuidlaren.

In aanwezigheid van wethouder Miguel Ririhena van Tynaarlo, schooldirecteur Marjan Jansen, Arienne van Mil van Kids First COP en Arnoud Gils, adjunct-directeur Van Wijnen Groningen en 200 leerlingen is een schatkist begraven, met daarin wensen van alle leerlingen in de vorm van tekeningen en brieven over hun droomschool. 

Van Wijnen bouwt voor de gemeente Tynaarlo, stichting Baasis en Kids First COP het nieuwe gebouw. Het ontwerp is van Maas Kristinsson Architecten uit Lochem. Onderwijs, peuteropvang (PO), kinderopvang (KDV) en buitenschoolse opvang (BSO) zijn straks samen in één gebouw gehuisvest. ,,We realiseren een modern energiezuinig gebouw, afgestemd op de visie van IKC Schuilingsoord waarbij een optimale afstemming tussen onderwijs en opvang wordt gerealiseerd. We zijn straks klaar voor de toekomst.’’

Stichting Baasis, waar de school onder valt, gaat samen met vaste samenwerkingspartner Kids First een dagarrangement voor kinderen van 0 tot 12 jaar aanbieden op IKC Schuilingsoord. Uniek hierbij is dat Kids First COP mede investeert in de huisvesting voor kinderopvang, zodat het kindcentrum in zijn geheel kan worden gerealiseerd. Omdat Kids First ook in het tijdelijke gebouw opvang biedt is de eerste directe samenwerking al gestart en wordt samen met het leerkrachtenteam toegewerkt naar IKC-vorming in één team, onder leiding van de IKC-directeur.