Marit Nieborg, Simone Schoon en Rosalie van der Veen (v.l.n.r.) presteerden goed tijdens een internationale wedstrijd.
Marit Nieborg, Simone Schoon en Rosalie van der Veen (v.l.n.r.) presteerden goed tijdens een internationale wedstrijd. (Eigen foto)

RSG-gymnastes presteren op internationale North Sea Cup

Algemeen

ZUIDLAREN - Drie RSG-gymnastes uit Zuidlaren hebben afgelopen weekend meegedaan aan de North Sea Cup in Hillegom. In een sterk deelnemersveld uit België, Duitsland, Denemarken, Oekraïne en Nederland wisten ze mooie scores te behalen met hun oefeningen. 

Rosalie van der Veen en Marit Nieborg deden zaterdag bij de junioren hun individuele oefeningen met hoepel en lint. Simone Schoon gebruikte dezelfde attributen in haar oefeningen bij de senioren. Op de zondag mochten Rosalie en Marit nog hun duo-oefening knots laten zien bij de junioren. Zij behaalden hiermee een mooie derde plaats. Vol trots reisden ze zondagavond weer terug naar het Noorden.

De NK-finales groepen en duo’s staan zaterdag 3 juni op het programma in Deventer. En het weekend erop, zaterdag 10 juni, zijn de NK-finales individueel in Hendrik-ldo­ Ambacht. Hier zal er door verschillende meisjes van RSG Zuidlaren gestreden worden om de podiumplaatsen.