Wethouder Kiena ten Brink spreekt het verlossende woord, waardoor de kinderen in de vernieuwde speeltuin kunnen gaan spelen.
Wethouder Kiena ten Brink spreekt het verlossende woord, waardoor de kinderen in de vernieuwde speeltuin kunnen gaan spelen. (Eigen foto)

Vernieuwde speeltuin Annen in gebruik genomen

Algemeen

ANNEN - Wethouder Kiena ten Brink van de Gemeente Aa en Hunze heeft op Hemelvaartsdag de nieuwe verbeterde speeltuin aan de Vreding/Riggel in Annen heropend. De gemeente had bijna twee jaar geleden een geliefd speeltoestel van de kinderen uit de speeltuin verwijderd vanwege ouderdom. Het was hierdoor te gevaarlijk om er nog in te klimmen en te klauteren. 

Door inzet van een aantal actieve buurtbewoners en de Stichting Buitenspeelvoorzieningen Annen kwam er een nieuwe speeltuin op deze locatie. Op Hemelvaartsdag werd de nieuwe verbeterde speeltuin in gebruik genomen. Terwijl in het dorp de Sport- en spelweek in volle gang was, waren er veel gezinnen en kinderen speciaal naar de Vreding gekomen om de opening bij te wonen. Ook wethouder Kiena ten Brink was aanwezig om de inzet van de diverse personen en instanties te benoemen, die een bijdrage hadden geleverd om de nieuwe speeltuin te realiseren. De gemeente Aa en Hunze, Univé, Rabobank, Postcodeloterij en Heblad BV leverde onder meer een bijdrage. De wethouder gaf vervolgens het verlossende woord aan de kinderen, waardoor zij weer naar hartenlust kunnen spelen op een veilige en verantwoorde manier.