Afbeelding

Veel belangstelling voor Buurtteam Energie Zuidlaren

Algemeen

ZUIDLAREN - Er is veel belangstelling voor de activiteiten van het Buurtteam Energie Zuidlaren als het gaat om energiebesparende maatregelen. 

De informatieavonden en energiemarkten zijn bijvoorbeeld door honderden mensen bezocht. Tijdens de bijeenkomsten hadden veel bewoners interesse in een warmtescan van hun woning of voor een huisbezoek van een Energiecoach. Buurtteam Energie Zuidlaren heeft uiteindelijk bij 91 bewoners een warmtescan uitgevoerd en alle 50 verzoeken om een bezoek van een Energiecoach kunnen inwilligen. Op de energiemarkten is door zeker een kwart van de aanwezigen contact gezocht met één of meerdere bedrijven.

Actie tegen tocht
De samenwerking met welzijnsorganisatie Neie Naober voor de ‘Actie tegen tocht’ eerder dit jaar, een actie voor mensen met een laag inkomen, liep goed. Door klussers vanuit Neie Naober zijn tochtwerende materialen zoals radiatorfolie en tochtstrippen kosteloos bij bewoners aangebracht. In maart werd de actie samen met de Voedselbank Zuidlaren vervolgd. Door korting op de aanschafkosten kregen nog eens 60 afnemers van de Voedselbank Zuidlaren een standaardpakket met tochtstrippen en radiatorfolie.

Buurtteam zoekt versterking
Buurtteam Energie Zuidlaren is sinds eind 2018 actief. Deze groep betrokken inwoners wil hun kennis en netwerken inzetten om buurten in Zuidlaren energiezuiniger te maken. Activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Tynaarlo. Vanwege vertrek van twee leden zoekt Buurtteam Energie Zuidlaren versterking. Belangstellenden kunnen een mail sturen aan buurtteamzuidlaren@gmail.com. Meer informatie over het buurtteam is te vinden op www.ecdrentseaa.nl/buurtteams-energie-besparen/buurtteam-energie-zuidlaren.

In de gemeente Tynaarlo zijn meer buurtteams en energiecoöperaties actief. Meer hierover is te lezen op deze pagina www.tynaarlo.nl/duurzaamheid op de gemeentelijke website.