Wethouder Ririhena met kunstenaar Jonathan Drewes bij het tijdelijke kunstwerk. (foto: Persbureau Drenthe)
Wethouder Ririhena met kunstenaar Jonathan Drewes bij het tijdelijke kunstwerk. (foto: Persbureau Drenthe)

Tijdelijk fietskunstwerk geplaatst bij gemeentehuis in Vries

Algemeen

VRIES - Het EK Wielrennen staat voor de deur. Op zaterdag 23 en zondag 24 september staat de provincie Drenthe helemaal in het teken van fietsen. 

Speciaal voor dit evenement heeft kunstenaar Jonathan Drewes van Atelier Irony uit Tynaarlo een kunstwerk gemaakt van gerecyclede fietsen. Vanmiddag is het (tijdelijke) kunstwerk voor het gemeentehuis van Tynaarlo in Vries geplaatst, waarna wethouder Miguel Ririhena samen met de kunstenaar de laatste hand heeft gelegd aan het kunstwerk, dat komend weekend ’s avonds zal worden verlicht.

Wethouder Miguel Ririhena complimenteerde Jonathan Drewes met het kunstwerk, dat mede mogelijk is gemaakt door een aanvraag via de provinciale regeling ‘Tijdelijke kunstwerken Europees Kampioenschap wielrennen’. De cultuurcoaches van de gemeente Tynaarlo hebben de kunstenaar hierbij geholpen. De kunstenaar stelt na het EK zijn kunstwerk gratis beschikbaar voor de liefhebber, waarbij men dan wel zelf moet zorgen voor vervoer en plaatsing. Voor meer informatie kunnen belangstellenden mailen naar  jonathandrewes.irony@gmail.com.

Het kunstwerk staat op het gemeentelijk grasveld aan de N386, met zicht op het gemeentehuis.