Arjan Jongstra probeert het blok van Emmen te passeren terwijl Radboud Hilarides zorgt voor de blokdekking.
Arjan Jongstra probeert het blok van Emmen te passeren terwijl Radboud Hilarides zorgt voor de blokdekking. (Foto: Thomas Posthuma)

Volleybalheren Ritola pakken uit kansloze positie de winst

Algemeen

ZUIDLAREN - Het eerste herenteam van volleybalvereniging Ritola uit Zuidlaren heeft vrijdagavond op knappe wijze een 3-2 zege behaald op Emmen ‘95. 

De eerste set keek Ritola direct tegen een 0-3 achterstand aan. Na een snelle time-out waren de mannen uit Zuidlaren wakker geschud. De gehele set ging gelijk op totdat Emmen ‘95 naar een 14-19 voorsprong uitliep. Bij een stand van 21-24 leek het gedaan voor Ritola, maar de heren vochten zich knap terug naar 24-24. Uiteindelijk was het Emmen ‘95 die de winst pakte (28-30). Set 2 was haast een kopie van set 1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en tot 22-22 ging alles gelijk op. De servicedruk bij Emmen ‘95 kwam de gasten aan het einde van de set goed van pas, waardoor ze konden uitlopen tot 22-24.  Ritola had weinig meer in te brengen en zo kwamen de Emmenaren op een 2-0 voorsprong (23-25).

De heren van Ritola wisten wat ze te doen stonden: drie sets op rij winnen om er met de winst vandoor te gaan. Al leek dat welhaast een onmogelijke uitdaging gezien de eerste twee sets. In de derde set kwam Ritola al gauw op een 6-2 voorsprong en door mooi blokwerk, meer servicedruk en mooi aanvalswerk werd het 10-5. Halverwege de set stond het toch weer 15-15, maar Ritola liet zien niet zomaar op te geven en trok de set naar zich toe (25-22). De vierde set leek het einde voor Ritola al vroeg in zicht na een 2-7 achterstand. De heren lieten zien over veel veerkracht te beschikken, want met veel servicedruk, mooie blokkeringen en gedegen volleybal lukte het Ritola om langszij te komen bij Emmen ‘95 en daarna vol gas door te gaan en de Emmenaren kansloos te laten (25-16). Ritola was gebrand om ook de beslissende set binnen te halen en met alles wat ze in huis hadden knalden ze naar de winst in de laatste set (15-12).