Het Bovenbouw team met v.l.n.r.: Breagha Salmond, Hiske Doesburg , Sophie Niemeijer en Lieke Kamminga.
Het Bovenbouw team met v.l.n.r.: Breagha Salmond, Hiske Doesburg , Sophie Niemeijer en Lieke Kamminga. (Eigen foto)

Turnsters Suiz op het podium in Tweede Exloërmond

Algemeen

TWEEDE EXLOËRMOND - De turnsters van Suiz uit Zuidlaren hebben zaterdag gegrossierd in podiumplaatsen tijdens de tweede wedstrijd voor de turnsters van Drenthe-Noord in Tweede Exloërmond. 

Het team Middenbouw 4 mocht in de eerste wedstrijd van de dag turnen en startte op de balk. Het team wordt gevormd door Annabell Victor, Emily Jooste, Elin Sloots, Laure Doornbos, Nine Velvis en Isa Ganzevles. Bijna alle turnsters wisten op de balk te blijven staan, dat is al een hele knappe presentatie. Op alle toestellen hebben ze zonder grote fouten geturnd. Als team mochten zij dan ook het hoogste podium betreden en het goud in ontvangst nemen. Individueel hebben ze het ook heel goed gedaan. Elin eindigde op de eerste plaats, zij eindigde op alle vier toestellen in de top 3. Isa werd keurig derde. Annabell eindigde op de vijfde plaats met het hoogste cijfer op de sprong. Emily werd netjes zevende, Nine veertiende en Laure vijftiende.

In de tweede wedstrijd kwam het bovenbouw Supplement E-team in actie. Dit team wordt gevormd door Breagha Salmond, Sophie Niemeijer, Hiske Doesburg, en de turnsters van SVT Tynaarlo Lieselotte Vos en Nora Pesman. Op balk waren er wat foutjes en is er ruimte voor verbetering. Op de andere toestellen werd goed geturnd. Het team mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Individueel behaalde Breagha een keurige vijfde plaats en Sophie werd zevende bij de junioren. Hiske was herstellende na een week ziek te zijn geweest maar wist knap derde te worden bij de jeugd. 

Het was een zeer geslaagde wedstrijddag voor de turnsters en trainers van Suiz. Over drie weken staat alweer de volgende en tevens laatste plaatsingswedstrijd op de agenda.