Afbeelding

Medailleregen voor turnsters Suiz

Sport

RODEN - De turnsters van Suiz uit Zuidlaren zijn zaterdag flink in de prijzen gevallen tijdens de eerste wedstrijd voor turnsters uit Drenthe-Noord in Roden.

Suiz werd deze dag vertegenwoordigd door twee teams. Het team Middenbouw 4 werd gevormd door Annabell Victor, Emily Jooste, Elin Sloots, Laure Doornbos, Nine Velvis en Isa Ganzevles. Voor Emily, Laure en Nine was het zelfs hun allereerste wedstrijd. De turnsters lieten allemaal prachtige oefeningen zien en met goed resultaat, want met zeer grote voorsprong wonnen zij het goud. Individueel was er een Suiz-podium met Elin op de eerste plaats, Isa werd tweede en Annabell derde. Emily werd netjes vijfde, Laure zevende en Nine eindigde als dertiende.

In de andere baan kwam het Bovenbouw Supplement E-team in actie. Dit team werd gevormd door Breagha Salmond, Sophie Niemeijer, Hiske Doesburg en turnsters Lieselotte en Nora van SVT Tynaarlo. Het team draaide een prachtige wedstrijd en vulde elkaar goed aan. Ook deze dames mochten als team het goud in ontvangst nemen. Individueel behaalde Breagha de eerste plaats en Sophie de derde plaats bij de junioren. Hiske won met grote voorsprong het goud bij de jeugd. ,,Hele mooie prestaties op deze eerste wedstrijd voor de turnsters en trainers van Suiz’’, aldus de begeleiding. De komende weken wordt er hard getraind om in maart weer te stralen.