De kunstenaars van kuunstnu.
De kunstenaars van kuunstnu. (Foto: Stilet Vormgeving)

Kuunst.nu, nieuwe kunstenaarscommunity in Drenthe

Algemeen

TYNAARLO - Twee kunstenaars uit de gemeente Tynaarlo hebben zich aangesloten bij een nieuw Drents kunstenaarscommunity. Het gaat om Kitty Boon uit Zuidlaren en Heleen Haijtema uit Tynaarlo. Bouke Groen uit Tynaarlo overweegt om zich ook aan te sluiten. 

Een beter kunstklimaat in Drenthe en meer zichtbaarheid van professionele kunstenaars in de provincie. Met die missie is de kunstenaarscommunity kuunst.nuv vorige maand gestart. De community bestaat uit een groeiend aantal professioneel beeldend kunstenaars die meer expositiemogelijkheden willen creëren, nieuwe samenwerkingsverbanden zoeken en collegiale coaching bieden. Kuunst.nu organiseert training en ondersteuning op het gebied van presentatie en marketing voor de aangesloten kunstenaars en organiseert activiteiten als lezingen en coachingssessies waar andere kunstenaars en geïnteresseerden welkom zijn.

,,Met kuunst.nu willen we een platform bieden aan professionele kunstenaars in Drenthe en een bron van inspiratie en samenwerking zijn voor iedereen die kunst waardeert”, zeggen de initiatiefnemers van kuunst.nu. ,,Dat doen we door onze krachten te bundelen en ons te organiseren in de vorm van een community. Zo willen we het kunstklimaat in Drenthe verbeteren en tegelijk ook een breder publiek bereiken voor ons werk.”

Kuunst.nu bestaat op dit moment uit twintig kunstenaars. Dit aantal kan de komende tijd langzaam groeien. kuunst.nu wordt ondersteund door de provincie Drenthe, Platform ACCT, Stichting Kunst & Cultuur en een groeiend aantal kunstenaars.

Meer informatie over de community, de deelnemers en hun werk is te vinden op de onlangs gelanceerde website kuunst.nu.