Afbeelding

Trojans winnen van koploper Exercitia: 60-54

Sport

ZUIDLAREN - De basketballers van Trojans uit Zuidlaren hebben zaterdag gewonnen van koploper Exercitia uit Eelde. In sport de Zwet werd het 60-54. Daarmee werd revanche genomen voor de uitnederlaag tegen dezelfde tegenstander een week eerder.

De Zuidlaarders schoten uit de startblokken. Het eerste kwart eindigde dan ook in 15-8. Het tweede kwart ging redelijk gelijk op. De rust werd bereikt met een 29-24 stand. De meer ervaren koploper uit Eelde maakte in het derde kwart aanstalten om het gat te dichten en dit lukte bijna. Aan het einde van het derde kwart stond het 41-40. Dichterbij wist Exercitia niet te komen, want in het vierde kwart ging het de Trojans weer voor de wind. De wedstrijd bleef echter tot de laatste seconde spannend en eindigde uiteindelijk in 60-54.

Voor de Zuidlaarders scoorden S. Tissingh 25, P. Spanjer 14, R. Gankema 11, P. Kuin 6, P. Apol 2 en G. IJsseldijk 2. Na een week rust staat op zaterdag 11 maart de thuiswedstrijd tegen Aquila uit Veendam op het programma. Tip-off is om 12.30 uur.