De turnsters van Middenbouw niveau 4 mochten het hoogste schavot betreden. (eigen foto)
De turnsters van Middenbouw niveau 4 mochten het hoogste schavot betreden. (eigen foto)

Goud voor turnsters TurnGroep Noord

Sport

RODEN - De Middenbouw 4-turnsters van TurnGroep Noord uit Vries hebben afgelopen weekend de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt in sportcentrum De Hullen in Roden.

In de vroege ochtend turnde het team middenbouw niveau 4 - bestaande uit Hailey Stiekema. Marit Pietersen, Niene Bos, Bo Oostelbos, Carmen Nusman en Valerie Leertouwer - hun wedstrijd. Voor Hailey, Marit en Niene was het zelfs hun eerste officiële wedstrijd. De dames turnden mooie oefeningen met veel nieuwe elementen, waarmee ze met het team een overtuigende eerste plaats behaalden met 12 punten voorsprong op de nummer 2. Ook in de individuele ranking scoorden deze turnsters goed: alle zes eindigden ze in de top 10. Carmen kreeg de gouden medaille omgehangen, Marit de bronzen medaille. Niene eindigde net naast het podium op een mooie vierde plaats, de vijfde plek was voor Valerie en de zesde plaats voor Bo. Haily eindigde op een mooie tiende plek. 

‘s Middags turnden de E-turnsters hun teamwedstrijd. Bendu Sharif, Lotus Sie, Jorien Kadijk en Felice Richelle turnden samen met Anne Verhoef van VAKO een goede wedstrijd. Ze wisten als team de gouden medaille te winnen. In de individuele wedstrijd jeugd E scoorden onze turnsters ook heel goed: Bendu won goud, Jorien werd tweede, Lotus eindigde als derde en Felice werd knap vierde.

Op zaterdag 23 maart is de tweede wedstrijd voor deze turnsters in de Hunsowhal in 2e Exloërmond.