Jonge turnsters van TurnGroep Noord tonen trots hun diploma's.
Jonge turnsters van TurnGroep Noord tonen trots hun diploma's.

TurnGroep Noord organiseert eerste meetmoment voor jong turntalent

Algemeen

VRIES - TurnGroep Noord heeft zaterdag voor het eerst een meetmoment georganiseerd voor de jonge turntalenten uit de gemeente Tynaarlo. Door de vernieuwde opzet van het wedstrijdsysteem door de KNGU krijgen alle deelnemers geen cijfers, maar kunnen ze een gouden, zilveren, bronzen of een groene sticker scoren op de turnelementen die ze uitvoeren. 

In alle vroegte verzamelden 26 turntalenten uit de gemeente Tynaarlo zich in de turnhal van Vries. De deelneemstertjes zijn lid van SUIZ uit Zuidlaren, SVT uit Tynaarlo, VAKO uit Vries en van de organiserende vereniging TurnGroep Noord uit Vries. Voor bijna alle meisjes was dit hun eerste wedstrijd: extra spannend dus. Alle turnstertjes hadden een groot aantal supporters meegenomen naar de turnhal om zich toe te laten juichen. Na een gezamenlijke warming-up en de opmars onder luid applaus gingen de meisjes aan de slag. Ze mochten hun oefeningen doen op de sprong, brug, balk, vloer en de trampoline. Gelukkig ging er heel veel goed en lieten ze zien dat er veel turntalent in de gemeente Tynaarlo rondloopt.

TurnGroep Noord was met negen meisjes vertegenwoordigd: Elle ten Hagen, Jinne Mulder, Lynn Davids, Emma Rutgers, Niene Bos, Linda Nosek, Zare Settels, Marit Plijter en Anne Kremers. De TGN-meiden zetten hun beste turnbeentjes voor en lieten mooie dingen zien, allemaal op hun eigen niveau. Dit resulteerde in vele gouden stickers op hun diploma’s. Alle deelneemstertjes werden na afloop van het meetmoment gehuldigd met een mooie gouden medaille en gingen naar huis met een diploma vol stickers.