Marc Willemse met de Zware Jongen Tripel van brouwerij Maallust.
Marc Willemse met de Zware Jongen Tripel van brouwerij Maallust.

Oude vertrouwden terug bij restaurant Bij Cosineros

Algemeen

ZUIDLAREN - De lijnen in het leven kunnen soms mooi samenvloeien. Waar de krachtige Tripel van brouwerij Maallust een fijne rentree maakt op de tap van restaurant Bij Cosineros in Zuidlaren, is ook eigenaar Marc Willemse weer helemaal terug. Zowel achter in de keuken als voor in de zaak en op het terras.

Na twee behoorlijk enerverende jaren van corona is Marc Willemse weer terug aan het roer Bij Cosineros. Gelouterd met een relativerende blik op heden, verleden en toekomst. ,,Ik had de afgelopen tijd de drang om de zaken meer los te laten en wat afstand te nemen. De hele situatie met corona heeft heel veel gedaan met mijn gemoedsrust, zo merkte ik. Daarom was het goed het roer van Cosi uit handen te geven en ruimte voor mezelf en mijn gedachten te zoeken.” Willemse deed dat ook letterlijk: zo pakte hij zijn jeugdliefde - het zeilen - weer op en is hij regelmatig op het Zuidlaardermeer te vinden. Ook een reis naar de fjorden van Noorwegen bracht hem een frisse blik op de wereld en zijn zaak. En de energie om Bij Cosineros zelf weer volop voort te stuwen: ,,Het is heerlijk om met het jonge team aan de gang te zijn. Ik ben nu ook regelmatig in de keuken om de enorme drive van de jeugd te ondersteunen. De nieuwe kaart slaat geweldig aan en het is goed de gasten weer te zien en te spreken. Graag tot snel met een heerlijke Tripel van Maallust op de tap!”

De Maallust Zware Jongen Tripel zorgt inderdaad weer voor een mooie balans in de tapbieren van Bij Cosineros; een goudgeel bier van hoge gisting met een romige, witte schuimkraag en uiteraard een krachtige smaak. Prettig voor een lange nazit op het terras.

!