Jan Henk de Groot.
Jan Henk de Groot.

Jan Henk de Groot geeft concert in Bartholomeuskerk

Algemeen

NOORDLAREN - Troubadour Jan Henk de Groot opent op zondag 18 september het nieuwe culturele seizoen in Noordlaren met een koffieconcert in de Bartholomeuskerk.

Halverwege de jaren tachtig luisterde Jan Henk de Groot bij zijn opa en oma aandachtig naar Ede Staal en de Stamtoavel van Radio Noord. Nu, bijna 40 jaar later, hoort hij zelf bij de top van de Groningse muziek en stond hij met niet minder dan zo’n 25 liedjes in de Grunneger 1000 van RTV Noord. Zijn Groningstalige albums ‘Weerom’ en ‘De wolf is trug’ werden bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden.

Jan Henk de Groot zingt over herkenbare dingen zoals - speciaal voor de wat oudere luisteraars - het eeuwige gepiel met cassettebandjes in ‘Dubbel Cassettedeck’, en over de eerste erotische ervaring van een kleine jongen in ‘Mamme van Michel’. Tijdens het koffieconcert in de Bartholomeuskerk in Noordlaren zal Jan Henk de Groot bekend werk - waaronder het beklemmende ‘Kielsterachterweg’ - en nieuwe liedjes brengen.

Het concert begint op zondag 18 september om 10.30 uur. In de pauze wordt koffie en thee met taart geserveerd in het tegenover de kerk gelegen dorpshuis De Hoeksteen. Reserveren kan via info@noordlarenmuziek.nl.