Monique Nieswaag en Marc Willemse.
Monique Nieswaag en Marc Willemse.

Les Grands Vins en Bij Cosineros breiden samenwerking uit

Algemeen

ZUIDLAREN - Ze werken al vanaf het eerste begin intensief samen binnen Zuidlaren: wijnwinkel Les Grands Vins en restaurant Bij Cosineros. Zo werden er in het recente verleden bijvoorbeeld al mooie wijn/diner-proeverijen samen georganiseerd. De nieuwste loot aan de stam: fijne wijnspijscombinaties bij enkele van de hoofdgerechten (vlees en vis) die ook af en toe wisselen.

De wijnen die vinoloog/eigenaar Monique Nieswaag van Les Grands Vins uitkoos als begeleider van twee hoofdgerechten van Bij Cosineros komen uitgerekend uit Argentinië. Het land waar Marc Willemse een zo bijzondere band mee heeft: ,,Mijn zus woont, werkt en leeft daar en mijn moeder is er ooit geboren. Een prachtig land!”

Aan de voet van de machtige bergketen van de Andes is het wijnhuis Los Haroldos gevestigd, met inmiddels ruim 80 jaar ervaring in het maken van mooie krachtige wijnen. Monique Nieswaag licht toe: ,,Als begeleider van het vleesgerecht van De Buurderij – de gewokte picanha met groente en huisgemaakte teriyakisaus – heb ik de Malbec gekozen, een rode wijn met intense smaken van pruimen, kersen en rozijnen. Bij de vis van de dag – een roodbaars met zoete aardappel, bietenschuim, parmezaankrokant en citroenboter – schenken we de witte wijn op basis van de Torrontés-druif.” De beide druivensoorten voor deze wijnen groeien in koude winters en hete zomers (met koele nachten), wat ze veel temperament meegeeft. Nieswaag en Willemse vinden het leuk om op deze manier de krachten weer te bundelen: ,,Over en weer kunnen we elkaar inspireren en op ideeën brengen. En hopelijk kunnen de gasten van Bij Cosineros dat ook waarderen.”