(foto: Thomas Posthuma)
(foto: Thomas Posthuma)

Zuidlaren Trojans maatje te groot voor Jumping Five

Algemeen

ZUIDLAREN - De basketballers van Zuidlaren Trojans hebben vrijdagavond de thuiswedstrijd met ruime cijfers gewonnen. In sporthal De Zwet werd met 78-40 gewonnen. 

De Zuidlaarder basketballers doen nog mee om het kampioenschap en daarom moest deze wedstrijd gewonnen worden om in het spoor van Celeritas Donar te blijven. Gelukkig schoten de Trojans uit de startblokken en stond er al snel een ruime voorsprong op het bord. Na het eerste kwart was de stand 18-7 en in het tweede kwart ging het zelfs nog beter en werd de score uitgebreid naar 41-15 bij rust. De mooiste score in dit kwart kwam op naam van Paul Spanjer die met een pirouette in de lucht als een ware ballerina de bal in het net kreeg. 

Het derde kwart werd er zeer zwak gespeeld  door de thuisploeg en kwamen de gasten makkelijker tot scoren. Het derde kwart eindigde bij een 54-33 stand. In het vierde kwart hadden de Zuidlaarders hun zaken weer op orde en werd de wedstrijd afgemaakt met een aantal zeer fraaie scores, waardoor de eindstand werd bepaald op 78-40. Komende zaterdag staat het duel met Typhoons uit Hoogezand op het programma. Deze club heeft na een aantal jaren afwezigheid weer zijn rentree gemaakt in het noordelijke basketbal. De wedstrijd in De Zwet begint om 12.30 uur.

Scores: S. Tissingh 17, R. Scholtens 16, D. Schübel 10, D. Palmer 9, P. Spanjer 8, E. Takens 7, P. van Hoorn 6, P. Apol 5