Afbeelding

Basketballers Trojans winnen van Millwings

Sport

WINSCHOTEN - De basketballers van Zuidlaren Trojans hebben een mooie overwinning geboekt. In de sporthal in Winschoten werd met 59-42 gewonnen van Millwings.

Waar de tegenstander meespeelt om de onderste plaatsen doen de Trojans nog mee om het kampioenschap. Toch gingen de Zuidlaarders niet met een gerust hard richting Oost-Groningen vanwege de afwezigheid van twee spelers. De Millwings hadden dan ook een fysiek overwicht en dat werd de hele wedstrijd gemerkt door de vele aanvallende rebounds die de Millwings pakten. Ondanks dit overwicht was de wedstrijd geen minuut spannend: in het eerste kwart liepen de Trojans al snel uit naar een 14-5 voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. De voorsprong werd in het tweede kwart zelfs uitgebreid, waardoor de stand bij rust 34-13 was.

In het derde kwart gingen de Trojans vrolijk verder in de over het algemeen sportieve wedstrijd. De scores van de Millwings kwamen voornamelijk uit aanvallende rebounds en enkele fast breaks. Bij de Zuidlaarders daarentegen vielen de driepunters gemakkelijk, acht in totaal. Het derde kwart eindige met 46-23 en in het vierde kwart werd de wedstrijd op een rommelige manier uitgespeeld en duurden vooral de laatste twee minuten veel te lang. Het mocht de pret niet drukken en onder het genot van een welverdiend biertje werd de winst gevierd.

Scores: R. Scholtens 14, P. Apol 11, S. Tissingh 11, E. Wildeman 8, M. Apol 5, D. Palmer 4, E. Takens 3, P. van Hoorn 3.

Vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma: dan wordt om 20.45 uur gespeeld tegen Jumping Five uit Peize in sporthal De Zwet.