Afbeelding

Ritola wint thuis met 23-17 van Heerenveen

Sport

ZUIDLAREN - De korfballers van Ritola uit Zuidlaren zijn het zaalseizoen goed begonnen door thuis in sporthal De Zwet met 23-17 te winnen.

Vanaf het beginsignaal namen de Zuidlaarders het initiatief met zeer goed spel en een ijzersterke verdediging tegen het sterker geachte Heerenveen. In de eerste helft viel meteen het fysieke spel van de tegenstanders op. Gelukkig trad de uitstekend leidende scheidsrechter hier goed tegen op, zodat er halverwege 5-1 op het scorebord stond. Ook hierna hadden de Drenten het betere van het spel en wisten dit in de score tot uitdrukking te brengen. De pauze brak aan met een geruststellende 13-8 voorsprong.

Een deel van het talrijke publiek was echter nog niet overtuigd van de mogelijke winst en ook Heerenveen wilde hier niet meteen aan meewerken. Halverwege de tweede helft was de stand dan ook 14-11. Gelukkig zorgde Eline Haan voor 15-11, waarna de score door de heren verder werd opgevoerd tot 19-13. Uiteindelijk werd het 23-17. Opvallend is dat de dames de meeste doelpunten maakten: 13 van de 23. Op zaterdag 18 november speelt Ritola een uitwedstrijd bij KIOS in Ruinerwold.

Doelpuntenmakers: Eline Haan 4, Saskia Gubler 4, Hylke van Gorkum 4, Mandy Terpstra 3, Tessa Doedens 2, Melvin Spoelder 2, Roy Terpstra 2 en Stan Terpstra 2.