Maarten Uineken de sterkste aan het net in zijn laatste wedstrijd voor Ritola.
Maarten Uineken de sterkste aan het net in zijn laatste wedstrijd voor Ritola. (Eigen foto)

Volleybalheren Ritola pakken knappe overwinning

Sport

GRONINGEN - De volleybalheren van Albert/Heijn Ritola speelden zaterdag hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Exstudiantes uit Groningen. 

Met een uitgedunde selectie van acht spelers wilden de mannen uit Zuidlaren nog één keer vlammen. Exstudiantes, dat met een derde plek in de competitie al zeker is van promotie naar de eerste divisie, had zijn zinnen gezet op winst. Ingmar Koops stond voor de verandering op de midpositie en Dennis van der Veen startte op de diagonaalpositie. Beide heren vervulden deze rol met verve. Ritola bood daardoor goed tegenstand tegen de heren uit Groningen. De uitgedunde selectie bij de Zuidlaarders bleek niet in hun nadeel te werken, al waren het de Groningers die er in de eerste set met de winst ervandoor gingen (25-19).

Daarna begon Ritola aan zijn toegift van deze competitie, want alles begon te lopen. Waar de thuisblijvers van Ritola op een punt hadden gerekend ging Ritola er met de winst in set 2, 3 en 4 vandoor (21-25, 20-25, en 20-25). Door de 3-1 winst in Groningen sloot de Zuidlaarder club de competitie af met een zesde plaats in de Tweede divisie. Mooi detail is dat Ritola twee keer deze competitie Exstudiantes wist te verslaan, als enige team in de competitie. De heren van Ritola kijken terug op een geslaagde competitie. 

Voor volgend seizoen zijn de heren nog op zoek naar een trainer/coach die dit talentvolle herenteam onder zijn/haar hoede wil nemen in de Tweede divisie. Geïnteresseerden kunnen zich melden via www.ritolavolleybal.nl.

Een punt van gelegenheids midspeler Ingmar Koops wordt gevierd.