De volleyballers van Ritola wonnen de uitwedstrijd in Emmen met 3-1. (foto: Thomas Posthuma)
De volleyballers van Ritola wonnen de uitwedstrijd in Emmen met 3-1. (foto: Thomas Posthuma)

Volleyballers Ritola pakken 3-1 overwinning in Emmen

Sport

EMMEN - De volleybalheren van Albert Heijn/Ritola uit Zuidlaren hebben afgelopen zaterdag hun wedstrijd tegen Emmen ’95 met 3-1 gewonnen. 

Bij afwezigheid van Emiel Wijma was het Stefan van Bolhuis die vakkundig de liberopositie op zich nam. In de eerste set was het Ritola dat de regie nam, waardoor Emmen geen moment kans maakte om ook maar iets te kunnen doen in deze set. Ritola was aanvallend moeilijk te passeren door de blokkering die zij telkens goed neer konden zetten. Maarten Uineken was op de midpositie op dreef en Emmen had geen antwoord. De eerste set ging dan ook met 16-25 naar Ritola. In de tweede set konden de gasten hun niveau vasthouden en bleken ze geen moment te verslappen. Marco Meijeringh sprokkelde de nodige punten binnen door de blokkering op te zoeken bij zijn aanval en Emmen kon er geen vat op krijgen. De tweede set ging vrij eenvoudig naar Ritola met 14-25. 

In set drie was het Emmen dat beter kon aanhaken. Ritola verzwakte iets in zijn spel en was minder overtuigend dan de voorgaande twee sets. De hele set liepen de ploegen daardoor nauwelijks bij elkaar weg en kwam er iets meer spanning terug in de wedstrijd. Ritola kreeg wat meer moeite met de service-pass en ook aanvallend kwamen de Zuidlaarders minder tot scoren. Met een kort slotoffensief wist Ritola toch de set naar zich toe te trekken met 21-25. De vierde set was het Emmen dat vrijuit ging spelen en met de nodige servedruk wist de ploeg het spel van Ritola te ontregelen. De gehele set ging vrijwel gelijk op en het was Emmen die uiteindelijk de winst pakte in deze set: 25-23. 

De eerstvolgende wedstrijd van Albert Heijn/Ritola is op vrijdag 1 maart tegen Animo’68 om 19.30 uur in sporthal de Zwet.