De brug over de Oostermoerse Vaart in De Groeve is verouderd en wordt daarom vervangen.
De brug over de Oostermoerse Vaart in De Groeve is verouderd en wordt daarom vervangen.

Informatiebijeenkomst over brug De Groeve

Algemeen

DE GROEVE - Het ontwerp van de nieuwe brug over de Oostermoerse Vaart in De Groeve is klaar. 

De provincie Drenthe houdt daarom op woensdag 5 april van 16.00 tot 20.00 uur een informatiebijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden in dorpshuis Klein Kruijerij. Er zijn experts van het bouwteam aanwezig die meer kunnen vertellen over de vormgeving van de brug, de planning en omleidingsroutes.  

De huidige brug in de N386 over de Oostermoerse Vaart is aan vervanging toe. Al ruim een jaar is er op de brug één rijbaan open, omdat uit onderzoek blijkt dat de brug door de leeftijd en een hogere verkeersbelasting niet meer dezelfde hoeveelheid verkeer kan dragen. Naast het afsluiten van één rijbaan is de brug voor onbepaalde tijd dicht voor zwaar vracht- en landbouwverkeer (zwaarder dan 50 ton of met een aslast hoger dan 10 ton). Verkeerslichten zorgen dat de doorstroming voor het overige verkeer zo vlot mogelijk verloopt. 

De provincie werkt samen met aannemer Oosterhof Holman in een bouwteam aan de voorbereidingen. De planning is om in de zomer te starten met de uitvoeringswerkzaamheden, zodat de brug voor het einde van het jaar gereed is.