Afbeelding

Zuidlaren Trojans wint slechte wedstrijd van Groene Uilen

Sport

ZUIDLAREN - Op papier leek het een eenvoudige wedstrijd te gaan worden, maar de praktijk bleek lastiger dan gedacht voor de basketballers van Zuidlaren Trojans. De thuiswedstrijd tegen de Groene Uilen werd desondanks met 71-62 gewonnen.

De laagvliegers uit Groningen staan negende in de competitie, waar de Zuidlaarders samen met vier concurrenten meedoen om de eerste plaats. Beide ploegen begonnen niet sterk aan de wedstrijd, maar het lukte de Trojans om het eerste kwart een gat te slaan en uiteindelijk dit kwart te beëindigen met een 19-12 voorsprong. Het tweede kwart ging zowel verdedigend als aanvallend een stuk beter en met een stand van 38-21 kon er dan ook met een gerust hart gerust worden.

Toch bleek dit niet de genadeklap voor de Uilen, die in de tweede helft sterk terugkwamen. De tweede helft verliep uiterst slordig en aan het eind van het derde kwart stond er 54-41 stand op het bord. De Trojans wisten het matige spel in het vierde kwart niet om te draaien en enigszins gefrustreerd werd de wedstrijd uitgespeeld. De eindstand van 71-62 laat zien dat de Uilen de tweede helft ruim gewonnen hebben en dat ze het voornamelijk in het tweede kwart hebben laten liggen. ,,Als je kampioen wil worden moet je ook slechte wedstrijden winnen’’, aldus aanvoerder Stefan Tissingh en daar was eigenlijk iedereen het wel mee eens.

Namens de Zuidlaarders scoorden S. Tissingh 19, R. Scholtens 14, E. Takens 12, P. Spanjer 11, M. Tadema 5, P. Apol 3, E. Wildeman 3, P. van Hoorn 2, N. Damkat 2. Komende vrijdag spelen de Trojans tegen Jahn II in Stadskanaal. De tip-off is om 19.45 uur in het karakteristieke sportcentrum Bruinsma.