Afbeelding

Zuidlaren Trojans wint lastige uitwedstrijd in Hoogeveen

Sport

HOOGEVEEN - De basketballers van de Zuidlaren Trojans speelden afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen HBV Falcons uit Hoogeveen. De Falcons doen niet mee om het kampioenschap, maar kunnen het elk team in de competitie lastig maken.

En dat hebben de bij vlagen laks spelende Zuidlaarders ondervonden. De wedstrijd begon aan beide kanten matig en afwachtend. Dit resulteerde ook in een lage score na het eerste kwart: 10-10. In het tweede kwart kregen beide teams meer grip op de wedstrijd en begonnen ze makkelijker te scoren. Bij rust was de stand 24-29 voor de Trojans. De twee scheidsrechters floten een uitmuntende wedstrijd, maar toch stoorde de thuisploeg zich aan de beslissingen van het arbitrale duo.

Coach Denkema bleef er bij de Trojans echter op hameren dat ze zich hierdoor niet moesten laten afleiden. Dit gebeurde ook niet en in het derde kwart kwamen de Falcons wel terug, maar bleven de Trojans hun voorsprong behouden: 39-41. In het vierde kwart moesten de gevestigde namen orde op zaken stellen en gelukkig voor de gasten lukte dit. De run in het vierde kwart van 6-14 was eigenlijk de enige in de hele wedstrijd. Dit mag opmerkelijk genoemd worden, aangezien basketbal een sport is die van run tot run aan elkaar hangt.

Namens de Zuidlaarders scoorden P. Apol 14, S. Tissingh 13, D. Schubel 13, P. Spanjer 11, R. Scholtens 7, E. Takens 6, P. van Hoorn 3, N. Damkat 2. De komende twee weekenden is er even rust voor de Zuidlaarders. Op zaterdag 2 maart wordt de competitie hervat tegen Aquila uit Veendam. De wedstrijd begint om 10.45 uur in sporthal De Zwet in Zuidlaren.