Deelnemers aan de Hunzeloop Wandeltocht passeren de Bartholomeuskerk in Noordlaren. (foto Liam Kuiper/LK Media)
Deelnemers aan de Hunzeloop Wandeltocht passeren de Bartholomeuskerk in Noordlaren. (foto Liam Kuiper/LK Media)

Ondanks de regen succesvolle speciale editie Hunzeloop Wandeltocht

Algemeen

ZUIDLAREN - Zuidlaren stond zaterdag de hele dag in het teken van beweging, gezondheid en vitaliteit met als hoogtepunt de Hunzeloop Wandeltocht van Stichting Het Drentse Landschap. Helaas regende het zaterdag meer dan dat het droog was. Dit belemmerde de wandelaars echter niet. Met een kleine duizend deelnemers was het een zeer geslaagde editie. 

Om 10.00 uur gaf wethouder Miguel Ririhena van de gemeente Tynaarlo het startsein voor de Drentse activiteiten in het kader van de Nationale Sportweek. Aansluitend liep hij de 10-kilometerroute van de Hunzeloop Wandeltocht. Ook de grote groep deelnemers aan het programma Meters met Diabetes, de Drentse variant van de Nationale Diabetes Challenge, liep vol enthousiasme en zichtbaar plezier mee aan de Hunzeloop.

Voordat de lopers van start gingen kregen ze een bon voor een kopje koffie of thee met een Drents kniepertje van Bakkerij Feenstra. Bij de finish kregen de deelnemende wandelaars een medaille omgehangen die Ruchti Schoenmode & Sportshop gesponsord heeft.

Onderweg was er voor de wandelaars genoeg te zien en te beleven. Er was niet alleen veel afwisseling qua natuur, maar ook wat (cultureel) erfgoed betreft. Zo was de synagoge in Zuidlaren te bezoeken, kwam de route langs een hunebed en een molen en liepen de deelnemers over het terrein van de brandweer in Zuidlaren en door museum De Wachter. Juist die afwisseling maakt de Hunzeloop Wandeltocht tot een uniek wandelevenement.

De opbrengst van de Hunzeloop Wandeltocht komt ten goede aan Stichting Het Drentse Landschap, die dit op haar beurt weer investeert in het Drentse landschap.