Afbeelding

Volleybalheren Ritola pakken de volle winst: 0-4

Algemeen

ZUIDLAREN - Het eerste herenteam van volleybalvereniging Ritola uit Zuidlaren heeft in de uitwedstrijd in en tegen Peize de volle buit gepakt door met 4-0 te winnen. 

Vol goede moed waren de Zuidlaarders richting Peize gereden, want in de laatste twee wedstrijden had de ploeg laten zien over veel veerkracht te beschikken. Dat zou bij nieuwkomer Peize in de 2e divisie goed van pas kunnen komen. Set 1 verliep voortvarend voor Ritola. De thuisploeg werd goed onder druk gezet met de service van Ritola. Hierdoor stond er al vroeg een mooie voorsprong voor Ritola op het scorebord van 2-8. De mannen uit Zuidlaren bleven goed in hun spel en bouwden de voorsprong uit naar 9-18. Peize hield het nog niet voor gezien en kwam weer terug in de set, waardoor Ritola het nog even flink lastig kreeg. Bij een stand van 24-24 en zelfs een setpoint voor Peize was het uiteindelijk Ritola die aan het langste eind (28-30).

De tweede set was het Peize dat flink kon uitlopen naar een stand van 17-8. Een wisseling van de midman en een sterke service bracht de gasten echter gauw weer in de buurt: 17-15. De Zuidlaarders knalden daarna door en pakten ook de tweede set met 20-25. In de derde set was het Ritola die de bovenliggende partij was en bleef en met gedegen volleybal trok Ritola de setwinst met 20-25 naar zich toe. In de vierde set liep Ritola weer snel uit en Peize kon daardoor eigenlijk geen moment meer in de wedstrijd komen. Ritola pakte de set uiteindelijk met 17-25.