Zuidlaren Trojans is in de aanval in de thuiswedstrijd tegen Aquila. (foto: Thomas Posthuma)

Belangrijke winst Zuidlaren Trojans in strijd om kampioenschap

Sport

ZUIDLAREN - De basketballers van de Zuidlaren Trojans hebben zaterdag een belangrijke zege geboekt in de strijd om het kampioenschap.

Thuis in sporthal De Zwet werd met 67-59 gewonnen van Aquila uit Veendam. De uitwedstrijd ging eerder dit seizoen verloren en als de Zuidlaarders nog kampioen wilden worden moest er gewonnen worden. Ondanks een verschil van maar acht punten zat de winst er gedurende de gehele wedstrijd in. De thuisploeg begon zeer sterk met drie snelle scores en deze voorsprong wist men in het eerste kwart te behouden tot een stand van 17-6. In het tweede kwart wisten de Veendammers iets terug te doen en kwamen ze terug tot 17-14. De Trojans wisten de wedstrijd vervolgens weer te keren en bij een stand van 36-27 werd er gerust.

In het derde kwart werd er aan beide kanten zeer goed gescoord en bleef het verschil ongeveer gelijk. De stand aan het einde van dit kwart was 53-43. Het vierde kwart begon de thuisploeg wederom sterk en de Zuidlaarders wisten met een aantal scores de marge zeer comfortabel te maken. Echter werden de laatste minuten zeer slordig uitgespeeld en wist Aquila toch nog terug te komen tot acht punten. Namens de Zuidlaarders scoorden R. Scholtens 23, P. Spanjer 14, S. Tissingh 12, D. Schubel 6, P. van Hoorn 5, E. Takens 5 en P. Apol 2.

Zaterdag staat de zware uitwedstrijd tegen Dunk uit Zuidhorn op het programma. De sprongbal is om 20.30 uur.